28 feb - 2021
Categories:

Om deze redenen heb je planten in pot nodig in je tuin

Je tuin vergroenen kan op allerlei manieren. Gras, bloemborders, planten en struiken in de volle grond en natuurlijk planten in pot. In deze blog zetten we dé redenen op een rijtje om ook te kiezen voor wat tuinplanten in pot voor je tuin of terras.

Het hele jaar plezier

Van veel planten in pot kun je het hele jaar genieten. Zeker groenblijvende, winterharde planten in pot zijn in ieder seizoen prachtig. Het maakt bovendien weinig uit op welk moment in het jaar je zo’n plant in je tuin plaatst. Zolang er geen strenge vorst op komst is, kun je er gewoon je tuin, terras of balkon mee opfleuren wanneer jij dat wilt . Dat is bij planten en bloemen in de volle grond wel anders, die moeten in het juiste seizoen en op het juiste moment worden geplant om goed te wortelen en uit te groeien tot volwaardig groen. Timing is daar dus veel belangrijker.

Gemakkelijk variëren

Planten en struiken die je in de volle grond hebt geplant, haal je er niet zomaar weer uit. Dat kan immers een arbeidsintensief klusje worden. Heel gemakkelijk variëren door het jaar heen zit er vaak dan ook niet in met een tuin vol vaste struiken. Met planten in pot heb je die optie wel. Wil je in het vroege voorjaar al kleur naar je tuin brengen? Plaats dan een van onze vroegbloeiers in pot, zoals het Chinees klokje of de stermagnolia. Zijn deze heesters uitgebloeid en ben je toe aan iets nieuws? Dan zijn ze eenvoudig te vervangen voor zomerbloeiers of frisse groenblijvers! Zo kies je ieder seizoen voor jouw favoriete planten en raak je niet zomaar uitgekeken op je tuin.

Tegels en groen

Heb jij een kleine tuin zonder gras of volle grond? Dan heb je een uitermate goede reden om een paar mooie tuinplanten in pot aan te schaffen! Die geven je namelijk de mogelijkheid om, zonder dat het heel veel moeite kost, toch je betegelde tuin te vergroenen. Zo kun je genieten van de voordelen van een groene tuin, zonder dat je gehele tuin op de schop moet.

Een ruimtelijke tuin

Met planten in pot kun je op een gemakkelijke manier hoogteverschillen toepassen in je tuin of op je terras. Hoogteverschillen hebben verschillende voordelen. Ze zorgen niet alleen voor een spannender en dynamischer geheel, je kleine tuin lijkt ook een stuk groter met goed toegepaste hoogteverschillen. Niet voor niets is verticaal tuinieren tegenwoordig uitermate populair! En met wat planten in pot in je tuin kun je op een eenvoudige en onderhoudsvriendelijke manier meedoen met deze leuke trend!

Ben je al overtuigd van de kracht van een tuinplant in pot? Maak eens een afspraak bij een van onze verkooppunten of bestel je heesters online bij een tuincentrum bij jou in de buurt! Wil je eerst nog wat inspiratie opdoen? Bekijk dan gerust het assortiment van Just Terrace!