1 sep - 2020
Categories:

De 5 voordelen van groen in je tuin

September is de groene maand! Dat is een mooie reden om de natuur in te trekken, maar ook om het groen in je tuin eens onder de loep te nemen. Benieuwd waarom? In deze blog zetten we de 5 belangrijkste voordelen van een groene tuin voor je op een rijtje.

1. Groen bevordert de biodiversiteit

Groen zorgt voor leven in je tuin. Vogels, bijen, vlinders en allerlei andere diersoorten komen af op een groene tuin. Die biodiversiteit zorgt er niet alleen voor dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt in je tuin, het geeft je tuin ook meer veerkracht. Een tuin met een grote biodiversiteit is bijvoorbeeld beter bestand tegen strenge winters en heeft minder last van plagen.

2. Een groene tuin is beter bestand tegen extreme weersomstandigheden

In de blog over tropisch tuinieren werd het al gezegd: een groene tuin heeft minder problemen met extreme weersomstandigheden dan een betegelde tuin. In een tuin met veel planten en bloemen blijft het koeler. Ook vangen planten en bloemen regenwater op, waardoor je bij hevige regenval minder snel last hebt van wateroverlast.

3. In een groene tuin kom je écht tot rust

Groen is van invloed op de rust die we in onze tuin ervaren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat groen zorgt voor rust in je brein. Bovendien houden planten en bloemen omgevingsgeluid tegen én blijkt dat bomen en planten ervoor zorgen dat we beter in ons vel zitten. Écht tot rust komen dus, in zo’n groene tuin.

4. Een groene tuin blijft verrassen

Bomen, planten en bloemen veranderen met de seizoenen mee. Waar we in het voorjaar onze tuin langzaam weer fris en groen zien worden, genieten we in het najaar van de warme, volle herfstkleuren. In tegenstelling tot in een versteende tuin, blijft een groene tuin je dus verrassen!

5. Een groene tuin is gewoon mooi!

Bovenal is een groene tuin natuurlijk hartstikke mooi. Of je tuin nu groot is of juist klein, niets is fijner dan rondom je huis genieten van de mooiste bloemen, planten en heesters.

Zijn dit voor jou genoeg redenen om wat extra groen toe te voegen aan je tuin? Met de heesters van Just Terrace is je tuin vergroenen makkelijker dan ooit! Bekijk ons assortiment of ga langs bij een van onze verkooppunten. Eerst wat meer inspiratie nodig? Op Pinterest delen we wekelijks gave, groene tuinen.