21 feb - 2021
Categories:

De 5 vrolijkste vroegbloeiers voor februari

Vorige week lag het land nog bedolven onder een pak sneeuw, maar deze week hebben we opeens te maken met heerlijke voorjaarstemperaturen. Het warme weer is voor onze vroegste bloeiers het startsein voor de bloei. Met deze 5 prachtige heesters breng je in februari al kleur en bloemen naar je tuin!

Chinees klokje

Het Chinees klokje (Forsythia ‘Nimbus’) is natuurlijk niet voor niets onze heester van de maand februari. Deze uitbundige bloeier kleurt je tuin of terras vaak al in de late wintermaanden vrolijk geel. Bovendien trekken de bloemen van deze heester al vroeg in het jaar vlinders en bijen naar je tuin, waardoor er ook meteen wat leven in de brouwerij komt. Ook na de bloei heb je nog plezier van deze heester. Het Chinees klokje krijgt opvallend genoeg namelijk pas na de bloei blad, waardoor hij je tuin vanaf mei vergroent met fris blad.

Camelia

Onze camelia, ook wel bekend als de Japanse roos, heeft officieel als officiĆ«le naam Camellia ‘Spring Festival’. Die naam draagt deze vroegbloeier niet voor niets, want hij brengt met zijn enorme, lichtroze bloemen in de vroege voorjaarsdagen een waar voorjaarsfeestje naar je tuin. Ook bij deze heester begint de bloei vaak al in februari en hij bloeit bijna de hele lente door. Tot ver in mei kun je genieten van de prachtige, grote bloemen met een camelia in je tuin of op je balkon of terras. Dat zorgt voor een hoop sfeer en gezelligheid!

Sierkers ‘Comet’

De sierkers (prunus) ‘Comet’ is een fleurige, vroegbloeiende heester met opstaande takken. Aan die takken komen rond eind februari vaak al kleine, lichtroze bloemetjes, die je tuin of terras tot in april opvrolijken. In combinatie met de kleine, groene blaadjes aan de takken is deze sierkers dan ook overal een ware sfeerbrenger. Ook qua onderhoud is deze heester gelukkig totaal geen lastige heester. Snoei je sierkers ‘Comet’ na de bloei volledig terug en geniet volgend voorjaar opnieuw van fris, groen blad en leuke, roze bloemetjes op stam!

Stermagnolia

De stermagnolia (magnolia stellata) dankt zijn naam aan zijn grote, witte bloemen, die de vorm hebben van een enorme ster. Die stervormige bloemen bloeien met bosjes aan deze prachtige heester en geven hem dan ook enorm veel frisheid en karakter. En dat vaak al in februari! Daarmee is ook de stermagnolia een van de vroegste bloeiers in het Just Terrace-assortiment. Na de bloei, rond april, blijft de stermagnolia bovendien een frisse decoratie. Deze heester krijgt namelijk, net als het Chinees klokje, pas na de bloei blad. Je kunt dus lang van deze heester genieten, want de sierwaarde verdwijnt niet na de bloei!

Katjeswilg

De katjeswilg (salix caprea ‘Kilmarnock’) krijgt vaak laat in de winter al zijn kenmerkende, witte katjes. Die donzige, zachte knopjes blijven in het voorjaar zitten en vormen een toegevoegde waarde aan de toch al zo sierlijke, hangende takken van dit wilgje. Rond maart groeien er naast de katjes bovendien ook nog gele meeldraden aan de katjeswilg, waardoor deze heester nog meer sierwaarde krijgt. Qua onderhoud levert deze heester maar zelden problemen op. Na de bloei kan hij worden opgeknot en daarna heb je er geen omkijken meer naar. Binnen de kortste keren zijn de sierlijke takken terug en in het nieuwe jaar geniet je weer van de leuke, bloeiende katjes.

Onze heesters zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Die zijn momenteel helaas gesloten, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Zo kun je je favoriete heester alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!