28 okt - 2020
Categories:

Zo maak je je tuin en heesters eenvoudig winterklaar

Is jouw tuin, terras of balkon al winterklaar? En zijn je heesters helemaal klaar voor het koudere weer? Nu het buiten volop herfst is en de wintertijd afgelopen weekend is ingegaan, is dat iets wat je je wel bijna af mag gaan vragen. Wij geven je in deze blog een paar handige tips om de heesters in jouw tuin klaar te maken voor de winter.

Extra beschutting voor je planten

Nu de temperaturen wat omlaag gaan en de windkracht wat omhoog, is het belangrijk dat je je planten en heesters behoedt voor de koude oostenwind. Zet daarvoor je planten zo veel mogelijk uit de wind en dek de potten eventueel af met beschermend materiaal. Hiervoor kun je prima dorre bladeren gebruiken, want die zorgen voor goede isolatie.

Niet snoeien in het najaar

In deze tijd van het jaar is het voor de meeste heesters niet nodig te snoeien. Sterker nog, dit kun je vaak beter niet doen. Bij koud weer kunnen de pas gesnoeide takken van je planten of heesters namelijk insterven, en dat zou zonde zijn. Met snoeien kun je dus het best wachten tot het voorjaar.

Heesters planten

Wil je je heesters verplaatsen van de pot naar de volle grond? Dan is het najaar daar – zolang er nog geen vorst in de grond zit – het ideale moment voor. Zorg dat de planten de tijd krijgen om te wortelen voordat het écht koud wordt. Heesters die in het najaar geplant zijn, hebben in het voorjaar een grote voorsprong op de planten die dan nog in de volle grond worden gezet.

Heesters voor de winter

Wil je zorgen dat je tuin zijn glans niet verliest tijdens de herfst- en wintermaanden? In ons assortiment hebben we meer dan genoeg groenblijvende, winterharde heesters. Bekijk onze tips voor deze tijd van het jaar voor wat inspiratie! De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten.