21 okt - 2020
Categories:

5 heesters voor de herfst!

Vallende bladeren met prachtige kleuren, een grijze lucht en af en toe een stevige bui… Dat kan maar één ding betekenen: het is herfst! En met deze lijst van 5 herfstige heesters is jouw tuin daar binnen no time helemaal klaar voor!

1. Sneeuwbal

De sneeuwbal, ook wel bekend als de Viburnum Tinus, is niet voor niets de heester van de maand oktober! Deze plant begint in het najaar te bloeien en bloeit tot aan het voorjaar door. De roze bloemschermen veranderen tijdens de bloei langzaam in prachtige, witte bloemen, die ook nog eens heerlijk ruiken. Gecombineerd met het donkergroene blad is deze heester in lust voor het oog (én de neus!) in iedere herfsttuin!

2. Glansmispel ‘Chico’

De glansmispel ‘Chico’ (Photinia) was de heester van de maand september en is een heester die perfect past bij de herfst. Dat heeft vooral te maken met de prachtige, bronsachtige verkleuring in het blad van deze plant. Die geeft de glansmispel, in combinatie met de bolvormige groeiwijze en het roosachtige blad, een herfstige look, die jouw tuin nét dat beetje extra sfeer geeft in deze tijd van het jaar!

3. Struikveronica

De kleurrijke struikveronica, ook wel bekend als de Hebe, is een prachtige heester voor de herfst. Deze plant geeft je najaarstuin gegarandeerd een fantastische oppepper. De bijzondere paars-roze kleur van het blad van deze plant, past namelijk perfect bij de tijd van het jaar en brengt een beetje extra energie naar je tuin. De struikveronica mag dan ook niet ontbreken in jouw tuin, op je balkon of op je terras deze herfst!

4. Coprosma

De Coprosma is in Nederland nog niet zo bekend, maar dat is zeker niet terecht! Deze heester doet het namelijk perfect in een Nederlandse herfsttuin. Met zijn bonte blad en prachtige herfstverkleuring is de Coprosma een echte bijzondere verschijning. We hebben hem in drie verschillende kleuren, die je met elkaar kunt combineren (zoals op de foto), of los van elkaar kunt kopen. Eén ding is zeker: de Coprosma brengt hoe dan ook sfeer in de herfst!

5. Japanse sierkers

De Japanse sierkers (Prunus) is een wintergroene heester, die pas in het voorjaar bloeit. Toch past hij ook goed in het rijtje van herfstheesters. Deze heester heeft namelijk één groot voordeel: hij verliest geen blad en blijft het hele jaar groen. Zo biedt deze volle, groene plant wat tegenwicht aan al die herfstkleuren in je tuin én kun je in het voorjaar genieten van prachtige bloesem als hij in bloei staat.

Alle herfstige heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppuntenNog meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje in ons herfstportfolio.