21 nov - 2020
Categories:

Je kleine tuin groter laten lijken – deel 2

We plaatsten al eerder een blog met tips om je kleine tuin groter te laten lijken. Die kun je hier lezen. Inmiddels hebben we nóg meer tips om een ruimtelijker gevoel te krijgen in je kleine tuin of op je terrasje.

Creëer diepte met kleuren

Heb je bloemen of planten in dezelfde kleur, maar in verschillende tinten? Door ze van donker naar licht te planten, creëer je meer diepte. Het lijkt dan namelijk alsof alle bloemen en planten in elkaar overlopen. Daardoor lijkt je tuin groter. Dit trucje kun je ook toepassen met planten in pot. Ook die kun je, als ze enigszins dezelfde kleur hebben, van donker naar licht plaatsen om je tuin optisch te vergroten.

Kies voor een symmetrische tuin

In een symmetrische tuin zijn de linker- en rechterkant elkaars spiegelbeeld en zie je dus veel herhaling. Dat klinkt misschien saai, maar dat is zeker niet het geval. Vroeger al, in de tijd dat Franse tuinen opkwamen, was symmetrie een van de belangrijkste regels. Dat is niet voor niets het geval, want symmetrie brengt rust én zorgt ervoor dat je tuin langer lijkt. Dat hadden de Fransen maar al te goed door, want kleine Franse tuinen, die zie je niet vaak.

Speel slim met de verlichting

Deze tip werkt vooral in de avonduren goed, maar ook met verlichting kun je je tuin groter doen lijken, als je weet hoe je het aan moet pakken in ieder geval. Met goede verlichting kun je bepaalde onderdelen van je tuin uitlichten. Daardoor ontstaat er meer diepte. Ook lijkt een tuin ruimer als het licht strak van boven schijnt. Dat creëert namelijk verticale lijnen, wat de optische illusie van een grote tuin veroorzaakt.

Zorg voor een eyecatcher

Als één bepaald onderdeel van je tuin écht de aandacht trekt, dan valt het niet zo op dat je tuin misschien wat kleiner is. Kies bijvoorbeeld voor een wat grotere, kleurrijke plant of heester. Denk hierbij aan de pluimhortensia (Hydrangea Paniculata), met haar grote, opvallende bloemen. Zorg er wel voor dat je eyecatcher goed in balans is met de rest van de tuin, zodat je tuin nog steeds rust uitstraalt.

Je kleine tuin groter laten lijken is dus niet zo moeilijk, als je het maar slim aanpakt! Wil je nog meer tips? Lees dan ook deel 1 van deze blog. Wil je de hulp van de heesters van Just Terrace inroepen om je tuin groter te laten lijken? Bekijk dan ons assortiment of ga langs bij een van onze verkooppunten.