19 mei - 2021
Categories:

Je heesters als eyecatchers: deze plekken zijn geschikt!

Overweeg jij om wat planten van Just Terrace aan te schaffen, maar twijfel je nog over de beste plaats in jouw tuin? In deze blog leggen we je uit op welke plaatsen in de tuin heesters op stam échte eyecatchers zijn.

Bij de voordeur

Om je bezoekers op een warme manier te verwelkomen, kun je er ook voor kiezen om één of twee heesters naast de voordeur te zetten. Ook daar zijn planten super sfeervol en krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Daarnaast helpen planten bij de voordeur om de uitstraling van je woning op een eenvoudige manier wat frisser en mooier te maken.

Op het terras

Een terras is vaak betegeld en het is dan ook niet altijd eenvoudig om er wat groen aan toe te voegen. Toch is dat wel een absolute aanrader. Een terras moet immers sfeervol zijn, en de beste manier om sfeer te brengen is door het toevoegen van meer groen. Gelukkig zijn heesters in pot daar het ideale middel voor. Ze voegen een extra dimensie toe aan je terras, fleuren de boel wat op en ze zorgen ervoor dat je je er thuis kunt voelen. Bovendien zijn wat heesters op stam echte blikvangers rondom veel tuin- of terrassets. Ze brengen je dé finishing touch op jouw terras!

In een border of op een verhoging

Een andere manier om je heesters op stam nét dat beetje extra in de spotlights te zetten, is door ze in een border of op een verhoging te zetten. Daardoor springen ze lekker in het oog en komen ze dus heel goed tot hun recht in je tuin. Dat heeft nog een bijkomend voordeel in kleine tuinen, want goed toegepaste hoogteverschillen zorgen ervoor dat je tuin groter lijkt.

Tussen de lage beplanting

Eenzelfde effect creëer je als je één of meerdere heesters tussen de wat lagere beplanting zet. Door het contrast krijgen zowel de heester op stam als de lage beplanting voldoende aandacht én lijkt je tuin groter. Een win-winsituatie!

In een groepje bij elkaar

Wil je dat je heesters écht opvallen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om ze in een groepje bij elkaar te zetten. Als je de juiste planten met elkaar combineert, kan een groepje heesters op stam dé eyecatcher van jouw tuin of terras zijn. Maar heesters combineren kan een uitdaging zijn, dus lees voor je begint ook zeker even onze blog met tips voor het combineren van planten.

De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Ben je benieuwd welke planten we allemaal in ons assortiment hebt? Doe dan wat inspiratie op op onze seizoenenpagina.