26 nov - 2021
Categories:

5 ideeën voor een alternatieve kerstboom

December staat voor de deur en dat betekent dat je je tuin, terras of balkon weer legaal in kerstsferen kunt gaan brengen. Tijd voor lichtjes, kerstversiering en natuurlijk… een kerstboom! Ga jij net als altijd voor de traditionele dennenboom? Of wil je het dit jaar eens anders doen? Met een boompje van Just Terrace kies jij dit jaar voor een alternatieve kerstboom!

Glansmispel

Rood en groen zijn de kerstkleuren bij uitstek en daarmee past de glansmispel (Latijnse naam: photinia) dus perfect in het kerstplaatje. Deze groenblijver heeft namelijk prachtig, rood uitlopend blad en is daarmee een prachtige, sfeervolle verschijning in de winterdagen. Kleed je glansmispel aan met wat lampjes en je hebt binnen no time een prachtig kerstboompje staan! Wil je weten welk type glansmispel het best bij jou past? Lees dan onze blog over de diverse soorten in het Just Terrace-assortiment!

Hulst

Behoeft deze heester nog uitleg? De hulst (Latijnse naam: ilex) past qua kleurcombinatie natuurlijk ook heel goed bij de feestdagen, maar daarnaast staan de stekelige, donkergroene bladeren en de rode bessen van het hulstboompje  van oudsher symbool voor kerstmis. Veel mensen gebruiken de takken van de hulst rond de feestdagen dan ook als decoratie in huis en in de tuin. Schaf je in december dus een hulst op stam aan? Dan heb je eigenlijk geen andere kerstboom meer nodig! Met een hulst is je kersttuin, -terras of -balkon namelijk in één klap compleet!

Schoonvrucht

Een leuke variatie op de hulst met zijn rode besjes, is de schoonvrucht (Latijnse naam: callicarpa). Deze winterharde heester verliest in het najaar zijn blad, maar krijgt in die tijd ook volop paarse besjes. Met een beetje fantasie zijn die besjes net leuke, kleine kerstballetjes, waar je overigens ook na de feestdagen nog een hele tijd van kunt genieten. Deze heester is daarnaast ook heel geschikt om te behangen met andere decoratie. Hij verliest namelijk zijn blad in de winter, dus wat extra body in de vorm van lampjes of slingers kan hij goed gebruiken. De schoonvrucht is zeker not your average Christmas tree, maar wel een heel leuk alternatief om te overwegen!

Rozemarijn

Wil je toch liever een naaldachtig boompje als kerstboom? Dat begrijpen we, want die kun je natuurlijk eenvoudig volhangen met sfeervolle kerstballen en andere versieringen! Ook daarvoor hebben we gelukkig opties. De heerlijk geurende en altijd mooie Rozemarijn (Latijnse naam: rosmarinus) is bijvoorbeeld heel geschikt als je je dennenboom eens wilt vervangen door een ander boompje. Hij is wintergroen en redelijk winterhard en ziet er in deze tijd van het jaar dan ook fantastisch uit. Bovendien komen de takken misschien ook nog wel van pas als smaakbrenger tijdens het koken voor het kerstdiner. Win-win!

Australische zilvereik

Ook de Australische zilvereik (Latijnse naam: grevillea) op stam is een boompje met naaldachtige takken. Deze heester leent zich, net als de rozemarijn, dan ook perfect om te versieren met kerstballen en andere decoratie. Gedecoreerd steelt hij ongetwijfeld de show! Wil je buiten van je Australische zilvereik genieten deze kerst? Let dan wel op dat het niet té koud is rondom de feestdagen, want deze heester houdt niet van vorst. In de winterdagen is het dus sowieso slim om deze heester ’s nachts naar binnen te halen, om beschadigingen door nachtvorst te voorkomen. Duiken de temperaturen overdag ook onder de 0 graden? Dan staat hij ook overdag het best warm.

De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Welke alternatieve kerstboom siert jouw tuin, terras of balkon dit jaar?