15 sep - 2020
Categories:

3 tips om je tegeltuin gemakkelijk te vergroenen

Er zijn veel voordelen aan het vergroenen van je tuin. Zo is groen goed voor de biodiversiteit en beschermt het je tuin of terras tegen extreme hitte en regenval. Maar op welke manieren kun je je tegeltuin nu gemakkelijk vergroenen, zonder dat alles daarvoor op de schop moet?

De eerste tip die vaak gegeven wordt voor het vergroenen van je tuin, is ‘tegels eruit, planten erin’. Maar dat kan wel betekenen dat je je volledige tuin opnieuw aan moet gaan leggen. Verder brengt al dat groen meer onderhoud met zich mee, waar je misschien helemaal geen tijd voor hebt. Toch zijn er ook eenvoudigere en onderhoudsvriendelijkere manieren om je tuin of terras groener te maken.

1. Neem een geveltuin

Bij een geveltuin vervang je slechts een kleine strook tegels voor groen. Die strook ligt vaak aan de voorkant van je huis, tegen de gevel aan. Een geveltuintje in de achtertuin is echter ook een optie. Haal een rijtje tegels weg, graaf het zand weg en vervang het door bemeste tuinaarde en plant er bloemen of groen naar je eigen smaak!

2. Ga verticaal tuinieren

Een andere manier van je tuin vergroenen, waarbij het niet nodig is om alles om te gaan spitten, is verticaal tuinieren. Bij verticaal tuinieren vul je leegstaande muren of schuttingen op met groen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klimplant of aan leuke hangpotten, die je alleen maar aan de schutting hoeft te monteren.

3. Plaats bloembakken en plantenpotten

Misschien wel de makkelijkste manier om je tuin te vergroenen, is het plaatsen van bloembakken en plantenpotten. Laat je tegels gewoon liggen en kies een mooi plekje uit voor een bak met bloemen of kruiden, of een pot met een mooie plant of een sierlijke heester op stam.

Just Terrace heeft een ruim assortiment aan heesters op stam, die niet alleen onderhoudsvriendelijk zijn, maar die je ook nog eens in iedere tuin gemakkelijk kunt inpassen. Bekijk ons assortiment hier of neem een kijkje bij een van onze verkooppunten.