Categories:

Eindelijk! De zomer is begonnen!

Dat betekent heerlijk genieten van het mooie weer in je tuin, op je balkon of terras. Heb je weinig tijd om in de tuin te werken of heb je gewoonweg geen groene vingers? Bekijk dan onderstaande miniheesters die perfect zijn voor een lange zomer!

Haal het Caribisch gebied naar je tuin!
Dat het Caribisch gebied bekend staat om de witte stranden en het heerlijke weer, mag duidelijk zijn. Maar wist je dat de Calliandra sur. Dixie Pink van oorsprong voorkomt in de tropen van Brazilië, Suriname en ook het Caribisch gebied? Deze heester op ministam heeft diep roze pluizige bloemen en de bloei gaat door tot eind oktober. Zo heb je er de hele zomer plezier van!

Praktische info:
De Calliandra Dixi Pink van JUST TERRACE wordt tot maximaal 150 cm hoog en is zeer makkelijk te verzorgen.
Regelmatig water geven en van mei t/m september om de 2 weken bemesten.

Wel groene vingers?
Door te snoeien na de bloei kun je de Calliandra zelfs met gemak kleiner dan 1 meter houden. Gedurende de winter hoeft de Calliandra geen bemesting meer. Plaats de plant binnen bij een temperatuur van minimaal +5ºC. In het voorjaar vanaf mei kan de Calliandra weer naar buiten op een warme plaats liefst uit de wind.

Ga bloeiend de zomer in met de hortensia!
In de zomer bloeien in veel tuinen hortensia’s oftewel hydrangea’s in mooie kleuren. Veel mensen vinden het een klassiekere plant, maar hij kan ook heel erg mooi in een moderne of juist stoere tuin. Dit is de plant van de zomer! De Hydrangea paniculata ‘Bobo’ is een dwerg pluimhortensia. Bij jaarlijkse snoei is de max. hoogte ongeveer 70 cm. Vanaf begin juli – dus eerder dan andere pluimhortensia’s – begint de bloei met witte pluimen op stevige stelen. Deze verkleuren naar mate de zomer vordert naar roze. Een prachtig gezicht!

Praktische info:
De Hydrangea paniculata ‘Bobo’ is zeer winterhard en bladverliezend. In maart mag de Hydrangea paniculata ‘Bobo’ gesnoeid worden tot op ongeveer 30 cm hoogte. De pluimhortensia als solitair is het echt een blikvanger. De Hydrangea paniculata ‘Bobo’ gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw in goed doorlatende grond.