Categories:

De herfst: Het mooiste seizoen van het jaar is begonnen!

Helaas laten we de zomer dan nu toch echt achter ons. Maar niet getreurd! Het mooiste seizoen van het jaar is begonnen! De bladeren aan de bomen hebben de meest prachtige kleuren: Van donkergroen tot dieprood en van okergeel tot kastanjebruin. Dat de herfst is begonnen, betekent niet dat je niets meer aan je tuin kunt doen. Deze tijd van het jaar leent zich perfect om nog even na te zomeren in de tuin met temperaturen oplopend tot 20 graden. Dus fleur je terras op met deze heesters op ministam.

Van links naar rechts op de foto

1. Viburnum tinus

De Viburnum tinus is een populaire groenblijvende heester, bloeit zowel in het voorjaar als het najaar! Na de bloei ontstaan er donkerblauwe bessen. Bij niet te strenge winters bloeit de Viburnum tinus al in februari met zijn witte bloemen. Het blad glanst opvallende sterk. Eventueel kun je de Viburnum na de bloei in model knippen. Deze plant staat graag beschut tegen de koude oostenwind.

2. Prunus laurocerasus ‘Etna’

Dit is een klein formaat groeiende Laurierkers, die wel de breedte ingaat.
De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur. De Prunus Etna is geschikt voor ieder terras en tuin!

3. De Photinia x fraseri ‘Little Red Robin’

Een wintergroene sierheester, ook wel glansmispel genoemd. Hij heeft als opvallend kenmerk het felrood uitlopende blad. Hoe vaker je hem snoeit hoe meer uitlopers hij krijgt. In het voorjaar bloeit ‘Little Red Robin’ met heerlijk ruikende witte schermbloemen, waar de vlinders en bijen dol op zijn.

 

Van links naar rechts op de foto

 

1. Euonymus japonicus ‘Marieke’
De Euonymus japonicus ‘Marieke’ is een groenblijvende heester. Het blad is jaarrond geel van kleur. Dit zorgt voor een fleurig en afwisselend beeld in combinatie met andere groenbladige planten.

2. Rosmarinus officinalis ‘Prostratus’
Deze heester is goed te gebruiken in plantenbakken en kuipen. De kruiprozemarijn vormt dan lange slingers die langs de stam naar beneden hangen. Een echte aanvulling op jouw herfsttuin!

3. Ilex aquif. ‚Alaska‘
Deze goed winterharde plant is mooi voor de herfst en wintertuin. Het groene en glanzende blad en de mooi daarbij afstekende rode bessen fleuren iedere tuin op!

 

Heb je door het lezen van deze blog voldoende inspiratie opgedaan voor jouw herfsttuin? Wat ga jij veranderen om ook meer kleur in je tuin te krijgen?