12 feb - 2020
Categories:

#Top4 Hippe Heesters voor in jouw tuin!

De lente komt weer steeds dichterbij en dat betekent ook dat onze heesters weer volop gaan bloeien. Jij wilt natuurlijk ook dat je terras, tuin of balkon er dit jaar weer piccobello uitziet en daarbij helpen wij je graag! Wij geloven namelijk dat een tuin bedoeld is om te genieten van je vrije tijd, het is een verlengstuk van je woonruimte. Met deze top 4 van hippe heesters voor in jouw tuin rock jij het voorjaar en de zomer volledig.

  1. Albizia julibrissin ‘’Summer Chocolate’’

Met zijn chocoladebruine bladeren is deze unieke plant een echte blikvanger in je tuin. Wanneer de Albizia in bloei staat geeft de bordeaux / paarse bloeiwijze een bijzonder mooi contrast met de bruine bladeren. In de winter verliest hij zijn bladeren. In het Nederlands wordt deze heester ook wel ‘’slaapboom’’ genoemd. Wanneer het donker wordt klapt hij zijn bladeren namelijk dicht en zodra de zon opkomt doet hij zijn bladeren weer open.

Beste standplaats: halfschaduw tot zon / Bloeiseizoen: juli – oktober

  1. Calliandra surinamensis ‘’Dixie Pink’’

Een exotisch tintje in je tuin met deze heester welke van oorsprong uit het Caribisch gebied komt. Deze Surinaamse Poederkwast heeft zijn bijnaam te danken en zijn aparte uiterlijk. De roze gekleurde bloemen lijken namelijk net op poederkwasten. Daarbij ruiken de bloemen ook nog eens heerlijk zoet. Ideaal voor de liefhebber van geurende planten.

Beste standplaats: zonnig / Bloeiseizoen: april – oktober

  1. Euonymus mix

Altijd een feestje met de mix van Euonymus. Deze plant blijft namelijk ook gedurende de hele winter zijn kleur behouden. De sierwaarde van de Euonymus is dan ook het blad, de bloei is nauwelijks zichtbaar. Deze mix dient zich perfect om te combineren met andere sierheesters op mini stam.

Beste standplaats: halfschaduw tot zon

 

  1. Punica granatum Nana

De granaatappel. Dat is de bijnaam van deze elegante heester die een uniek kenmerk met zich meebrengt. Na de bloei vormen zich er namelijk ronde vruchten. De vruchten zijn niet voor consumptie beschikbaar, maar zijn evenals de bloemen erg mooi als decoratie vanwege het typisch gele kroontje aan de onderkant.

Beste standplaats: Zonnig maar beschut, op het Zuiden is ideaal / Bloeitijd: juni – september