27 mei - 2021
Categories:

Tuinparfum: deze 10 planten ruiken heerlijk!

De heesters van Just Terrace zijn natuurlijk allemaal prachtig om te zien, maar wist je dat ze vaak ook een heerlijke geur naar je tuin, terras of balkon brengen? In deze blog zetten we 10 planten op een rijtje die een waar parfum zijn voor je tuin.

1. Lavendel

Lavendel heeft een heerlijke, bloemige geur in de bloeiperiode, waar veel mensen dol op zijn. En niet alleen mensen, ook bijen en vlinders worden aangetrokken door de geur van lavendel. Hoe warmer het is, hoe sterker je je lavendelplant zult ruiken.

2. Rozemarijn

Ook de frisse, kruidige geur van rozemarijn is erg aantrekkelijk voor mensen én insecten. De rozemarijn heeft het hele jaar bloem, maar de échte bloeiperiode is van maart tot en met juni. Deze plant heeft echter geen bloemen nodig om zijn geur te verspreiden: je ruikt namelijk de naaldachtige takjes!

3. Surinaamse poederdons

De Surinaamse poederdons is niet alleen een plaatje om te zien tijdens de bloei, hij is ook perfect voor de liefhebber van geurende planten. De bloemen ruiken zoet en bloeien erg massaal, waardoor de heerlijke geur lekker sterk wordt.

4. Amerikaanse sering

De Amerikaanse sering is een uitbundige bloeier. Doordat de bloemen ook nog eens vrij sterk geuren, verspreidt deze plant een zoete, honingachtige lucht. Heerlijk voor ons én heerlijk voor bijen en vlinders, want ook zij zijn gek op de Amerikaanse sering.

5. Hibiscus

De hibiscus bloeit in de zomer met prachtige, grote bloemen. Die bloemen verspreiden een licht fruitige, frisse en zoete geur, die perfect past bij de tijd van het jaar. Een zomerser geurtje dan dat van de hibiscus is haast niet te vinden!

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

   

6. Choisya

De choisya is wat minder bekend en waarschijnlijk zal de geur van de bloemen je niet meteen iets zeggen. Toch is deze plant het waard om benoemd te worden in dit lijstje, want de zoete, sinaasappelachtige geur van de witte bloemen is heerlijk! Bovendien is ook het blad geurend als het wordt gekneusd: het ruikt dan lekker fris en kruidig.

7. Japanse roos

De Japanse roos is een vroegbloeier, die net als de ‘normale’ roos lekker ruikt. De geur van de bloemen is niet heel sterk, maar op een subtiele manier wel heerlijk fris en zoet. Niet voor niets wordt de Japanse roos vaak gebruikt in boeketten. Maar ook in je tuin is zo’n subtiel parfum ideaal, toch?

8. Cidergomboom

De bladeren van de cidergomboom, beter bekend als de eucalyptus, hebben een heel frisse, mentholachtige geur, die veel wordt toegepast in bijvoorbeeld zeep en oliën. De geur staat dan ook bekend als een echte wellness-geur. Wil je dus het spa-gevoel naar je tuin, terras of balkon halen? Dat kan eenvoudig met een cidergomboompje van Just Terrace!

9. Dwergsering ‘Pink Perfume’

De naam van dit type sering zegt eigenlijk al alles: de roze bloemen van deze heester ruiken erg lekker. Ze geven een zoete, frisse geur af tijdens de bloeiperiode in de zomer. Zo doet deze plant zijn naam echt eer aan: hij is een waar parfum voor je tuin!

10. Vlinderstruik

Ruik je aan de vlinderstruik, dan ruik je een waar aroma aan geuren. Een beetje citrus, een vleugje kers en wat honing zorgen voor een aantrekkelijke, zoete geur. Daarmee trekt deze plant, zoals de naam al doet vermoeden volop vlinders (maar ook bijen en andere insecten) naar je tuin. Ook zij zijn namelijk dol op de geur van de vlinderstruik.

De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Welke kies jij?