12 feb - 2020
Categories:

Top 4 onderhoudsvriendelijke heesters

Planten zijn onmisbaar in je huis en in je tuin, maar ze vragen zo nu en dan wel enorm veel onderhoud. Althans, dat denk je. Wij hebben een top 4 voor je gemaakt van de meest onderhoudsvriendelijke heesters en delen die in dit blog graag met je. Zo kun je evengoed genieten van een tuin vol met heesters, zonder je al te veel bezig te houden met het onderhoud. Heerlijk toch?!

  1. Hibiscus syriacus ´Oiseau Bleu´ 

Een blikvanger in je tuin. Wanneer deze plant bloeit kleuren de bloemen namelijk blauwpaars. Enkele bloemen sieren zelfs met fijne rode streepjes en een maroonrode vlek in het centrum. De Hibiscus is niet kieskeurig wat de grondsoort betreft, doet het goed onder licht gefilterd zonlicht, maar ook in de volle zon of schaduw vindt hij het prima. Daarbij kan hij goed tegen luchtverontreiniging, heeft hij weinig last van ziektes, ongedierte en is hij winterhard.

  1. Ceanothus thyrsiflorus repens

De Ceanothus staat ook wel bekend als de blauwe bloesem. Het is een groenblijvende plant welke niet hoger wordt dan ongeveer 50 cm. De plant bloeit ongeveer van mei tot augustus en groeit nóg uitbundiger als je de plant op een zonnige plek plaatst. Vlinders zijn dol op deze plant! De Ceanothus is winterhard en kan zelfs tegen temperaturen tot -17 graden!

  1. Hydrangea Macrophylla ‘Forever & Ever’

Een speciale plant onder de Hortensia’s. Deze hortensia is doorbloeiend en maakt telkens nieuwe knoppen aan, waardoor hij een langere bloeitijd heeft dan andere hortensia’s. De bloei begint al in het voorjaar en kan doorgaan tot de eerste vorst. Met zijn prachtige volle bloemen is het een prachtplaatje in je tuin. Snoeien? Dat heeft bij deze plant niet. Natuurlijk mag het wel, maar dan raden we aan dit in februari te doen.

  1. Heester mix: Ligistrum Delavayanum, Viburnum tinus en de Betula

Viburnum tinus: een eigenwijs karakter in je tuin. Deze plant bloeit namelijk in de winter en dan ontstaan er witte bloemen. Het is een groenblijvende plant die wel tot -12 graden kan overleven.

Ligustrum Delavayanum: deze plant haast zich niet. Het is een langzaam groeiende soort, waardoor die dus weinig onderhoud nodig heeft. De kroon van de plant heeft een erg compacte en dichte groei. In juni en juli gaat de plant in bloei en ontstaan er witte bloemetjes.

Betula: een plant die opvalt door een geel/groen kleurig blad. Het is een compacte groeier en verliest in de winter het blad.