30 jan - 2021
Categories:

Perfecte planten voor je tuin op het zuiden

Niet alle planten houden ervan om een groot deel van de dag in de zon te staan. Zo zijn er soorten die verdrogen of verbranden bij te veel zon. Maar welke planten zijn nou wel geschikt voor een tuin op het zuiden? Wij zetten onze 5 favoriete heesters voor een zonnige tuin op een rijtje.

Perzische Slaapboom

De Perzische Slaapboom, ook wel bekend als de Albizia, is een prachtige heester met een tropisch tintje. Dit boompje is er in verschillende soorten. Ga je voor de ‘Summer Chocolate’, dan krijg je er een met bruin, breed uitlopend blad. De ‘Boubri’ heeft datzelfde blad, maar dan in het groen. Wat beide soorten gemeen hebben, is dat ze in de bloeiperiode mooie, roze bloemen krijgen. Dat maakt de Perzische Slaapboom een echte sfeermaker, welke soort je ook kiest. Bijkomend voordeel voor je tuin op het zuiden is dat deze plant maar wat graag in de zon staat.

Hibiscus

De hibiscus (Hibiscus Syriacus) is een uiterst populaire tuinplant in Nederland. Ook deze heester hebben we bij Just Terrace in verschillende uitvoeringen. Het verschil tussen de soorten zit hem in de kleur van de bloem. Ga bijvoorbeeld voor een blauwe bloem met de ‘Oiseau Blue’, een roze bloem met de ‘Woodbridge’ of een witte bloem met de ‘White Chiffon’. Heb je liever een kleurrijke combinatie? De hibiscus ‘Tricolour’ krijgt verschillende kleuren bloem. Voorwaarde voor die prachtige bloemen is bij de hibiscussoorten wel dat ze voldoende zon krijgen. Perfect voor een tuin op het zuiden dus!

Surinaamse Poederdons

De Surinaamse Poederdons (Calliandra Surinamensis ‘Dixie Pink’) is een schitterende zomerbloeier. De bloemen zijn een aparte, maar prachtige verschijning. Ze zijn felroze en lijken een beetje op een poederkwast. Aan die bijzondere vorm bloem dankt de plant zijn naam. Bij voldoende zonuren bloeit deze heester vaak meerdere keren per zomer. Zet je Surinaamse Poederdons dus in je tuin of op je terras of balkon op het zuiden, en geniet een zomer (en met een beetje geluk ook nog een deel van het najaar!) lang van de sfeer die deze bijzondere bloemen brengen!

Olijfboom

Het olijfboompje (Olea Europaea) op stam zorgt voor mediterraanse sferen in je tuin. Hij is daarnaast gelukkig vrij goed opgewassen tegen de lichte vorst die we ‘s winters in Nederland kennen. Hij houdt zijn langwerpige, grijsgroene blad dan ook gewoon tijdens de koude dagen. In het voorjaar krijgt het boompje mooie, crèmekleurige bloemen en wie weet oogst je in de zomer zelfs een enkele olijf van deze heester. In ieder geval kun je van een olijfboom jaarrond genieten. Omdat hij het liefst lekker warm in de zon staat, is het bovendien een prima keuze voor meer groen in je zuidelijke tuin.

Cidergomboom

De cidergomboom, die je misschien ook wel kent als de Eucalyptus Gunnii, is net als de olijfboom een groenblijvende heester. De sierwaarde van dit boompje zit hem in het ronde, zilverblauwe blad, dat uniek is voor deze plant. In het najaar krijgt de cidergomboom bovendien mooie, crèmekleurige bloemen, die de sfeer helemaal afmaken. De cidergomboom staat het liefst op een zonnige plek, wat hem heel geschikt maakt voor een tuin op het zuiden!

De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Die zijn momenteel helaas gesloten, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Zo kun je je favoriete heester alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!