22 sep - 2020
Categories:

Mix & Match: 3x fantastische heesters om te combineren

Hoe meer planten, hoe meer vreugd… Maar welke heesters passen bij elkaar? Wij zetten drie fantastische combinaties van heesters voor je op en rij. Zorgvuldig voor je geselecteerd op kleur, vorm en bloeiperiode!

1. Liguster, dwergberk en sneeuwbal

Van links naar rechts staan op deze foto een liguster (Ligustrum Delavayanum), een dwergberk (Betula) en een sneeuwbal (Viburnum Tinus). Deze drie heesters vormen een frisse combinatie in je tuin, waar je het hele jaar plezier van hebt, omdat ze elkaar perfect afwisselen. De liguster is wintergroen en heeft kleine, donkergroene blaadjes. In de zomer krijgt deze heester kleine, witte bloempluimen en vroeg in het najaar groeien er zwarte besjes aan de liguster. De dwergberk is groen, maar de bladeren krijgen in het najaar een prachtige, gele kleur. De sneeuwbal bloeit in de winter en in het voorjaar, van november tot mei. In die periode geniet je van witte, geurende bloemen.

2. Hortensia en Japanse notenboom

Op deze foto zie je vooraan de Japanse notenboom (Ginkgo Biloba) en daarachter een roze hortensia (Hydrangea Macrophylla ‘Endless Summer Bloomstar’). Deze twee heesters passen niet alleen qua kleur, maar ook qua vorm ontzettend goed bij elkaar. Het aparte, waaiervormige blad van de Japanse notenboom matcht namelijk perfect met de welbekende vorm van de hortensiabloem.

Ook leuk aan deze combinatie, is dat er veel variaties mogelijk zijn door het ruime assortiment aan hortensia’s. Als het blad van de Japanse notenboom nog groen is, is de Endless Summer Bloomstar die je op de foto ziet een goede keuze. Maar als het herfst wordt en het blad van de Japanse notenboom geelachtig kleurt, kan een andere hortensia mooier zijn. Ga dan bijvoorbeeld voor een combinatie met een witte of een blauwachtige najaarshortensia.

3. Surinaamse poederdons en hortensia

De hortensia staat niet alleen goed bij een Japanse notenboom, je kunt hem op meerdere manieren combineren. Zo is deze veelzijdige heester bijvoorbeeld ook prachtig bij de Surinaamse poederdons (Calliandra Surinamensis), vooral als je kiest voor een roze hortensia-variant als de Endless Summer Bloomstar. Deze twee heesters hebben namelijk dezelfde, helderroze kleur, maar doordat ze qua vorm zo verschillend zijn, is de combinatie toch alles behalve statisch.

Van beide planten heb je bovendien de hele zomer plezier, want de hortensia bloeit de hele zomer door en de Surinaamse poederdons kan bij mooi weer wel een keer of vier bloeien in één zomer!

Nog meer inspiratie opdoen? Ga zelf combineren! Bekijk het assortiment van Just Terrace of bezoek een van de verkooppunten bij jou in de buurten!