11 aug - 2020
Categories:

Met deze 5 heesters breng je Frankrijk, Spanje of Italië naar je achtertuin

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we deze zomer veelal op onze achtertuin aangewezen zijn voor het vakantiegevoel. Gelukkig speelt het weer al goed mee en is het heerlijk relaxen, borrelen en barbecueën in Nederland dit jaar. Maar hoe creëer je nu écht dat vakantiegevoel? Met deze vijf zomerse heesters breng je Frankrijk, Spanje of Italië naar je achtertuin.

Perzische slaapboom

De Perzische slaapboom, ook wel de Albizia, is met haar breed uitlopende bladeren een prachtige plant, die je tuin een tropisch sfeertje geeft. Ook de mooie, roze bloemen spelen een rol in het mediterrane uiterlijk van deze heester. De Perzische slaapboom bloeit in juli en augustus en staat het liefst op een beschutte plek in de zon.

Trompetbloem

De oranjerode bloemen aan de trompetbloem, die ook wel de Campsis wordt genoemd, brengt de zomer eigenhandig naar je tuin. Je komt de trompetbloem regelmatig tegen in mediterrane landen als Spanje en Frankrijk. Ook in Nederland doet deze plant het in de zomer echter goed, mits ze een warme, beschutte plek krijgt in je tuin.

Hibiscus

De Hibiscus is een echte zomerheester, met frisse groene bladeren en prachtige, klokvormige bloemen. De Hibiscus bloeit van het begin juli tot eind september en doordat de takken veel knoppen dragen, kun je elke dag genieten van nieuwe bloemen. Het liefst staat deze heester op een warme en zonnige, maar beschutte plek in je tuin.

Hortensia

De hortensia, ook bekend als de Hydrangea, is misschien niet meteen een mediterrane plant, maar met haar frisse, kleurrijke bloemen geeft ze je tuin wel de zomerse sferen die je zoekt. Bovendien gedijt de hortensia eigenlijk prima in bijna iedere Nederlandse tuin, ook als het weer even wat minder is.

Lagerstroemia

De Lagerstroemia is een bijzondere, exotische heester. Dat heeft er mee te maken dat de bast rondom de stam van deze heester ontbreekt. Ook de opvallende, roze bloemen geven deze plant een tropische look. De Lagerstroemia doet het met name goed in een mediterraan klimaat, maar in de zomer groeit ze ook op een warm, zonnig plekje in je Nederlandse tuin goed.

De zomerse heesters zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten van Just Terrace.