11 nov - 2020
Categories:

Een heester cadeau doen met Kadoboompje.nl: ‘Origineel, symbolisch en duurzaam’

De heesters van Just Terrace spelen de hoofdrol in het bijzondere cadeauconcept van Groenrijk Maasbree-eigenaar Frank Vaessen. Hij bracht in 2017 het Kadoboompje op de markt, een initiatief waarmee hij mensen aan wil sporen om een heester cadeau te doen, in plaats van te kiezen voor een standaard cadeau. “Niet alleen is een boompje een origineel cadeau, je hebt er ook nog eens jaren plezier van, in tegenstelling tot van een bos bloemen of een doos chocolade.”

Het idee voor Kadoboompje ontstond al een hele tijd geleden. “Op de Floriade in Venlo (2012, red.) kwam ik in aanraking met de Keltische boomhoroscoop. Daar zag ik wel iets in als cadeauproduct”, vertelt Frank. Hij rolde het uit, maar het wilde nog niet direct groot worden. “Tegelijkertijd leerde ik ook de boompjes van Just Terrace kennen. Die deden het hier in het tuincentrum erg goed en ik vond het zelf ook een heel mooi product. Toen kwam ik op het idee om de boompjes van Just Terrace te combineren met mijn nieuwe cadeauconcept.” Zo was in 2017, zo’n vijf jaar na die dag op de Floriade, het Kadoboompje een feit.

Verhalen en symbolen

“Het werkt als volgt: je kiest een prachtige heester uit ons assortiment, waarbij je keuze hebt uit tientallen verschillende soorten boompjes, die passen bij de tijd van het jaar. Vervolgens zorgen wij voor een mooie cadeauverpakking met houtlook en voegen we er een verhaal aan toe. Bij het Kadoboompje gaat het namelijk niet alleen om het boompje, maar ook om het verhaal achter de plant.

“Ik vind de symbolische waarde erg belangrijk”, vertelt Frank. “Daarom zit er bij ieder cadeauboompje een boekje met het verhaal van de plant.” In dat boekje wordt de herkomst van de heester beschreven en wordt uitgelegd hoe je het boompje moet verzorgen. Ook de symboliek is van groot belang, volgens Frank: “Die maakt een plant uniek. De olijf wordt bijvoorbeeld geassocieerd met kracht, vrede en overwinning. Daarnaast is het een symbool voor erkenning. Dat maakt het een fantastisch cadeau voor een bedankje.”

Origineel en duurzaam

Inmiddels is het Kadoboompje met recht een begrip op de geschenkenmarkt te noemen. Toch heeft Frank nog grote ambities. “Ik hoop dat we in de komende jaren nog verder mogen groeien. Het is zo’n mooi product, ik geniet er enorm van om het te mogen verkopen”, zegt hij.

Daarnaast ziet hij ook verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele cadeaus. “Het is origineel, symbolisch, je hebt er jaren plezier van en het is heel duurzaam. Door te kiezen voor een Kadoboompje, kies je voor een product dat lokaal gemaakt wordt. Bij Just Terrace worden de heesters op een moderne, duurzame manier gekweekt en dat vind ik heel belangrijk. Zo draag je ook een beetje bij aan een betere wereld als je een boompje cadeau doet.”

Wil je ook een heester van Just Terrace cadeau doen? Kijk op www.kadoboompje.nl en bestel een Kadoboompje in de webshop!