18 jan - 2021
Categories:

De mooiste planten met blauwe bloemen

Het is vandaag Blue Monday. Dat mag officieel dan wel de ‘meest deprimerende dag van het jaar’ zijn, dat is bij Just Terrace absoluut niet het geval. Wij vinden Blue Monday namelijk een  perfecte gelegenheid om onze heesters met blauwe bloemen in de spotlights te zetten. Zo geven we die blauwe maandag wat extra sfeer!

Hibiscus

De hibiscus (Hibiscus Syriacus) hebben we in vele soorten en maten. Op deze blauwe maandag lichten we de ‘Blue Chiffon’ en de ‘Oiseau Blue’ even uit, twee vergelijkbare soorten met een prachtige, grote, blauwe bloem. In de bloeiperiode krijgt de hibiscus meerdere bloemen, allemaal even mooi. Op de foto hiernaast is de ‘Oiseau Blue’ in volle bloei te zien. Overweeg je een hibiscus aan te schaffen? Dan zul je wel nog even moeten wachten op de bloemen, want in deze tijd van het jaar bloeien hibiscussen helaas nog niet. Maar zet hem in de zomer op een zonnige plek en geniet tot in het najaar van schitterende bloemen in je tuin!

Hortensia

De hortensia (Hydrangea) is natuurlijk een hartstikke beroemde plant. Net als de hibiscus is hij er in allerlei kleuren, waaronder verschillende prachtige blauwe varianten. Voordeel aan deze heester is daarbij dat hij maar weinig zon nodig heeft om toch prachtige bloemen te krijgen. Ook al heb je dus een tuin op het noorden, met de hortensia zit je nooit om bloemen verlegen in de zomermaanden!

Amerikaanse sering

De Amerikaanse sering (Ceanothus) is er in verschillende soorten, maar alle soorten hebben gemeen dat ze bloeien met kleine, blauwe bloemetjes. De bloeiperiode is in het late voorjaar en de vroege zomer, rond mei en juni. In die tijd komen deze vrolijke bloemetjes massaal en kleurt de hele plant dus blauw. Zo brengt de Amerikaanse sering op stam veel gezelligheid naar je tuin, terras of balkon!

Rozemarijn

De rozemarijn (Rosmarinus officinalis ‘Prostratus’) is behoorlijk beroemd in plantenland, maar hij staat niet direct bekend om zijn blauwe bloemetjes. Dat is opvallend, want die leuke bloemetjes heeft de rozemarijn zo ongeveer het hele jaar! De officiële bloeiperiode is in de zomermaanden, maar ook nu, in januari, zijn er bloemetjes te vinden in deze plant. In combinatie met groene, sierlijke takken, is de rozemarijn dan ook een echte sfeermaker in tuinen en op balkons en terrassen!

Lavendel

De lavendel (Lavandula Angustifolia) ken je vast wel, en ook op stam is het een waar plaatje. Onze lavendel ‘Munstead’ bloeit met zijn blauw-paarse bloemetjes de hele zomer. En in die periode geniet je niet alleen van hoe leuk de bloemetjes eruitzien, ze laten ook nog eens je hele tuin heerlijk ruiken. Een win-winsituatie!

De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Die zijn momenteel helaas gesloten, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Zo kun je je favoriete heester alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!