17 jul - 2021
Categories:

De 6 mooiste heesters met bloem voor deze zomer

Het is eindelijk zomer! Dat betekent volop buiten genieten, want de zon schijnt en het is heerlijk warm. Ga jij deze zomer ook weer relaxen in je eigen tuin, op je terras of op je balkon? Dan hebben wij een paar toffe plantentips voor je. Deze 6 heesters bloeien namelijk uitbundig in deze tijd van het jaar en brengen met hun prachtige bloemen volop sfeer!

Surinaamse poederdons

De Surinaamse poederdons (Calliandra ‘Dixie Pink’) is een exotische zomerbloeier met groen blad en opvallende, roze bloemen. Hij bloeit van mei tot eind oktober. De pluizige bloemen hebben de vorm van een poederkwastje, de reden dat deze heester ook nog wel eens de Surinaamse poederkwast genoemd. Deze aparte bloem maakt van de Surinaamse poederdons een échte eyecatcher. De bloemen zien er bovendien niet alleen super mooi en sfeervol uit, ze brengen ook een heerlijke geur met zich mee. Dubbel genieten, dus!

Hibiscus

De hibiscus is er in allerlei verschillende kleuren, allemaal met hun eigen charmes. Of je nu blauwe, paarse, roze of witte kleuren aan je tuin toe wilt voegen, met de hibiscus kan het allemaal. Welke soort je ook kiest, de hibiscus is zeker een toegevoegde waarde in jouw zomertuin. De prachtige, grote bloemen van deze heester bloeien van juni tot en met oktober en komen vaak met meerdere tegelijk. Daarmee trekt de hibiscus dan ook volop de aandacht in iedere tuin en op elk balkon of terras. Op de foto hiernaast zie je de overigens de schitterende hibiscus ‘Oiseau Bleu’.

Hortensia

Net als de hibiscus is ook de hortensia er een allerlei soorten en maten bij Just Terrace. Van roze en rood tot wit en blauw, en van de bolhortensia tot de pluimhortensia, je hebt volop keuze met deze welbekende heester. Voordeel van de hortensia is daarnaast dat hij niet per se veel zon nodig heeft om zijn prachtige bloemen te laten bloeien. Ook in een tuin op het noorden gedijt deze heester dus prima. De bloeitijd van de hortensia is van juni tot september en hij zorgt dus voor een volledige zomer sfeer en plezier!

Granaatappelboom

De granaatappelboom (Punica granatum ‘Nana’) is een sierlijke heester, die erg geschikt is voor deze zonnige tijd van het jaar. In de zomer ziet hij er namelijk geweldig uit. Hij heeft glanzend, groen blad en bloeit daarnaast met prachtige oranje bloemetjes. En daarvan kun je de hele zomer genieten, want de bloemen van de granaatappelboom bloeien van juni tot en met augustus. Na de bloeitijd groeien er bovendien ook nog leuke, oranjerode vruchtjes aan deze heester. Ook na de bloei heb je dus nog plezier van je granaatappelboompje!

Escallonia

Ook de escallonia is een echte zomerbloeier, met de bloeiperiode van juni tot en met augustus. Bij Just Terrace hebben we twee varianten van deze prachtige heester. Allereerst hebben we de soort ‘Pink Elle’, met kleine, roze bloemetjes, die je ziet op de foto hiernaast. Naast deze lichtroze soort, hebben we ook de escallonia ‘Red Dream’, met wat donkerdere, rozerode bloemen. Allebei deze escallonia’s zijn hartstikke sfeervol, dus het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Met zijn groene blad brengt deze heester bovendien ook de nodige frisheid naar je tuin, terras of balkon tijdens de warme dagen.

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja) is een welbekende zomerbloeier in ons land. Hij bloeit uitbundig van juli tot oktober met grote, paarse bloempluimen, die een heerlijke geur afgeven. Deze heester is daarnaast niet alleen populair onder mensen, maar zoals de naam al doet vermoeden zijn vlinders (en bijen) ook dol op de vlinderstruik. Daarmee zorgt deze heester dus niet alleen voor bloem en kleur, maar ook voor gefladder en gezoem in je tuin, op je terras of op je balkon!

De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Welke zomerbloeier(s) ga jij aanschaffen?