23 jun - 2021
Categories:

Breng je tuin in sfeer voor een zomer vol sport

Het belooft een geweldige sportzomer te worden. ‘Onze jongens’ van het Nederlands voetbalelftal hebben de poulefase glansrijk doorstaan, Max Verstappen doet het fantastisch in het F1-klassement en een gigantische groep Nederlandse sporters staat klaar om te schitteren op de Olympische Spelen in Japan deze zomer. Kijk jij ook sport in je tuin of op je terras? Met deze heesters breng je je tuin helemaal in sfeer!

Granaatappelboom

De granaatappelboom (Punica Granatum ‘Nana’) is een vrolijke, exotische zomerbloeier. En dat niet alleen, hij past ook perfect bij een tuin of terras in oranjesferen. In de warme maanden bloeit hij namelijk met vrolijke, rood-oranje bloemen. Met een beetje geluk produceert hij na de bloei in het najaar ook nog wat vruchtjes. Dat zijn helaas nét geen ‘appeltjes van oranje’, maar dat mag de pret niet drukken, want met zijn oranje bloemen is onze granaatappelboom op stam toch meer dan geschikt als decoratie tijdens deze sportzomer.

Trompetbloem

De trompetbloem (Campsis rad. ‘Fire Trumpet’) op stam is waarschijnlijk onze favoriet in dit lijstje, omdat hij zonder twijfel het best past bij een oranjezomer. Hij bloeit van juni tot en met september met oranje bloemen, die prachtig contrasteren met het mooie, heldergroene blad. Bovendien hebben de bloemetjes een trompetachtige vorm, wat natuurlijk hartstikke feestelijk uitziet. En met een klein beetje fantasie zie je er ook nog eens kleine vuvuzela’s in. Als echte oranjefan wil je deze heester toch in je tuin, op je balkon of op je terras hebben staan?

Rode, witte en blauwe hortensia’s

Hortensia’s (Hydrangea) hebben we in alle kleuren bij Just Terrace. Ieder jaar is deze bekende heester op stam weer erg in trek. De grote, bol- of pluimvormige bloemen van de hortensia blijven namelijk de hele zomer mooie en ze stelen in elke tuin de show. Wil je dus flink uitpakken voor een van de grote sportevenementen deze zomer? Combineer dan onze rode, witte en blauwe hortensia’s met elkaar. Daarmee creëer je een bloemenzee als Nederlandse vlag in je tuin of op je terras, die voor heel veel sfeer zorgt tijdens het supporten van onze Nederlandse topsporters.

Hibiscus ‘Tricoleur’

Oké, we geven toe: voor de laatste heester in dit lijstje heb je een beetje fantasie nodig. Onze hibiscus ‘Tricoleur’ is namelijk bijna rood-wit-blauw. Alleen neigt de rode bloem iets meer naar roze en is de blauwe bloem misschien ietwat paarsachtig. Desalniettemin vind je nergens een vrolijkere en kleurrijkere heester dan deze bijzondere, driekleurige hibiscus. En de prachtige, grote bloemen van de hibiscus bloeien van juli tot en met oktober. Perfect dus voor in je Hup, Holland, Hup-tuin of voor op je Viva Hollandia-terras deze sportzomer, toch?

Ben jij klaar om je tuin of terras in sportsferen te brengen? De heesters van Just Terrace zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten.  Ben je benieuwd met welke planten je je tuin nog meer kunt decoreren deze sportzomer? Doe dan wat inspiratie op op onze seizoenenpagina.