21 mrt - 2021
Categories:

5 redenen waarom planten op stam je tuin verrijken

Planten op stam zijn een verrijking voor iedere tuin. Of je nu een tuin vol groen of een tegeltuin hebt, en of er nu veel of weinig ruimte is, een heester op stam is overal van toegevoegde waarde. Waarom? Dat leggen we je in deze blog uit.

Creëer hoogteverschillen met heesters op stam

Met kleine boompjes op stam creëer je eenvoudig hoogteverschillen, ook als je tuin of terras van een bescheiden formaat is. Dat heeft zo zijn voordelen. Ten eerste voeg je wat dynamiek toe aan de ruimte. Tuinen en terrassen met hoogteverschillen zijn spannender dan vlakke tuinen, omdat je door ook in de hoogte te werken een extra dimensie toevoegt. Daarnaast zorgt een hoogte-element, zoals een plant op stam, een klimplant of een boompje, ervoor dat je tuin niet in één blik te vangen is. Daardoor lijkt het geheel vaak net wat groter en ruimtelijker. En zeker als je tuin of terras eigenlijk niet al te groot is, is dat natuurlijk hartstikke fijn.

Planten op stam hebben weinig ruimte nodig

Een heester op stam neemt niet veel ruimte in beslag. De plant zorgt voor groen in je tuin, zonder dat hij veel plaats inneemt. Door hem zo nu en dan bij te snoeien, houd je hem daarnaast eenvoudig compact. Dat maakt een plant op stam ook perfect geschikt voor de wat kleinere tuinen of voor wat groen en sfeer op een balkon of terras.

Stammetjes kunnen in pot én in de grond

Planten op stam kun je in de vollegrond plaatsen, maar ook in een pot gedijen ze prima. Zo kun je met een stammetje alle kanten op. Plaats jouw heester op stam in een border met leuke bodembedekkers, en creëer zo hoogteverschillen in de borders. Heb je alleen een terras dat je wilt vergroenen? Dan kan een heester op stam in een pot een perfecte vervanger zijn voor een boom. Zet hem in een ruime pot en de plant is de finishing touch op je terras.

Heesters op stam plaats je solitair of in een groepje

Heesters op stam zijn zowel solitair als in een groepje van toegevoegde waarde voor je tuin. Plaats je hem in zijn eentje, dan is het een echte eyecatcher, die zelfs alleen sfeer weet te brengen. Ook meerdere heesters in je tuin of op je terras kunnen echter ontzettend leuk zijn. Creëer een patroon met je planten of plaats ze in een groepje bij elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Er is volop keuze!

© Kadoboompje.nl

Als je op zoek bent naar een specifiek type plant op stam, dan is dat over het algemeen geen probleem. Het aanbod is zo groot, dat er werkelijk voor ieder wat wils is. Of je nu een groenblijver, een winterharde plant, een voorjaarsbloeier of een najaarsbloeier zoekt, heesters op stam zijn er in alle soorten en maten. Daardoor kun je, als je dat wilt, ook het hele jaar door blijven variëren met je beplanting.

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk dan onze andere blogs of ons assortiment. De heesters van Just Terrace zijn daarnaast verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Helaas kun je daar momenteel niet zomaar gaan winkelen, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Ook kun je bij een aantal tuincentra op afspraak gaan shoppen. Zo kun je je favoriete heester op stam gelukkig alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!