9 jun - 2021
Categories:

In ontwikkeling: de moerbei

Vernieuwing vinden we heel belangrijk bij Just Terrace. Niet voor niets introduceren we regelmatig nieuwe soorten in ons assortiment. Afgelopen jaar hebben we een proef gedraaid met de moerbei (morus rotundiloba) op stam. Die proef is geslaagd en daarom voegen we deze onwijs toffe heester toe aan ons assortiment!

De moerbei op stam is een vrolijke, frisse plant, die een aanwinst vormt voor iedere tuin en elk terras of balkon. Voordat de moerbei vruchten krijgt, bloeit hij met kleine, groene bloemetjes. Die zijn niet erg opvallend, maar zien er als je ze van dichtbij bekijkt wel erg leuk uit. Bovendien heeft deze heester na de bloei nog meer voor je in petto. De moerbei draagt namelijk vruchten over een lange periode, van mei tot en met september. De vruchten lijken veel op bramen en smaken lekker zoet, naar een combinatie tussen honing en rozijnen. Niet alleen voor ons zijn moerbeien lekker, ook vogels zijn dol op de zwarte bessen van deze plant.

Sfeer en frisheid

Als het moerbeienseizoen voorbij is, blijft deze heester nog tot diep in het najaar prachtig groen. Uiteindelijk zal hij in de wintermaanden zijn blad wel verliezen en vervolgens duurt het even voor er in het voorjaar weer blad wordt gevormd. Dat is ook meteen de beste periode om de dode takken van de moerbei weg te knippen en hem eventueel een beetje in te dunnen.

De bladloze periode mag de pret overigens zeker niet drukken. Als het donkergroene, hartvormige blad van deze heester eenmaal weer begint te groeien, zorgt de moerbei namelijk direct voor sfeer en frisheid, waar hij ook staat!

De moerbei kan vrij goed tegen lage temperaturen. Hij is winterhard, maar staat wel graag een beetje beschut tegen de harde wind. Ook houdt hij van een plekje in de volle zon in of half in de schaduw. Een zonnige standplaats bevordert de groei van de vruchten, waardoor je maximaal kunt oogsten.

In ontwikkeling

De moerbei is momenteel in ontwikkeling bij Just Terrace. Hij is dus nog niet verkrijgbaar bij onze verkooppunten, maar we hopen hem zo snel mogelijk toe te kunnen voegen aan ons assortiment. We kunnen namelijk niet wachten om de moerbei in jouw tuin, op je terras of op je balkon te zien staan! Ben jij ook al fan?