4 aug - 2020
Categories:

Heester van de maand: pluimhortensia

Bij iedere tijd van het jaar passen andere planten. Daarom staat er bij Just Terrace iedere maand één heester in de spotlights. De heester van de maand augustus is de pluimhortensia.

De pluimhortensia (hydrangea paniculata) lijkt veel op de ‘gewone’ hortensia, maar heeft een andere bloeiwijze. Waar de gewone hortensia bolvormig bloeit, heeft de pluimhortensia sierlijke, pluimvormige bloementrossen. De pluimhortensia doet het goed in iedere tuin en bloeit zowel in de volle grond als in een pot op je balkon of terras. Bijzonder aan veel pluimhortensia’s is bovendien dat de kleur van de bloemen zich blijft ontwikkelen tijdens de bloei, wat zorgt voor verrassende taferelen in je tuin of op je terras.

Bijzondere kleuren

De pluimhortensia bloeit van ongeveer juli tot november. Zoals alle hortensia’s wordt ook de pluimhortensia gekenmerkt door een bijzondere kleurverandering. De kleur van de bloemen is onder andere afhankelijk van de grondsoort. Waar de bloemen op een vochtige, vruchtbare grond een groenachtige kleur krijgen, worden ze witter naarmate de grond armer wordt.

Ook de tijd van het jaar heeft invloed op de pluimhortensia. In juli zijn de bloemen van deze heester nog groenachtig of wit en geven ze je tuin of terras een frisse, zomerse uitstraling. In het najaar krijgen de bloemen van deze pluimhortensia prachtige roze en rode tinten, die fantastisch passen bij het begin van de herfst.

Verzorging van je pluimhortensia

Pluimhortensia’s hebben niet al te veel verzorging nodig. Er zijn slechts enkele zaken die je moet onthouden bij de aanschaf van een pluimhortensia. Net als andere hortensia’s staat deze soort het liefst in de volle zon of half in de schaduw. En hoewel deze plant in tegenstelling tot veel andere hortensia’s prima gedijt op een wat drogere grond, is het voor het mooiste resultaat wel aan te raden om de pluimhortensia bij droogte regelmatig water te geven. Door na de bloei te snoeien kan de plant, die zo’n 100 centimeter lang wordt (inclusief pot), klein gehouden worden.

De pluimhortensia is de heester van de maand augustus en is verkrijgbaar bij onze verkooppunten.