7 nov - 2020
Categories:

Heester van de maand: hulst ‘Blue Maid’

Bij iedere tijd van het jaar passen andere planten. Daarom staat er bij Just Terrace iedere maand één heester in de spotlights. De heester van de maand november is de hulst ‘Blue Maid’.

De hulst, ook wel bekend onder de Latijnse naam Ilex, is er in vele soorten en maten. Bladhoudend of bladverliezend, met groen blad of met bont blad en met of zonder bessen. Ook bij Just Terrace hebben we verschillende hulsten in het assortiment, waaronder de ‘Blue Maid’. Onze ‘Blue Maid’ is er een in de categorieën bladhoudend, met groen blad en mét bessen. Die bessen zijn overigens in het begin van de bloei giftig, dus probeer ze niet op te eten! Pas na een periode van vorst zijn de besjes aan de hulst niet meer giftig. Dan worden ze door de vogels opgegeten. Nóg meer leven in je tuin, dus!

De hulst op stam: kerstmis naar je tuin

De hulst staat het hele jaar door mooi in je tuin. Toch is het vooral in winterse tuinen een echte sfeermaker. De hulst staat namelijk symbool voor de decembermaand en het is een oude traditie om rond kerstmis hulsttakjes in huis te halen. Het glanzende, stekelige blad en de rode besjes brengen dan ook eigenhandig een beetje jingle bells naar je tuin, terras of balkon. Ook naast de voordeur staan hulsten fantastisch.

Verzorging van je hulst

De hulst op stam verzorgen is niet moeilijk. Met een paar gemakkelijke tips, houd je hem mooi en gezond. Waar je hem neerzet, maakt niet zo veel uit. De ‘Blue Maid’ doet het goed in de zon, de halfschaduw en de schaduw, dus heel kieskeurig is deze heester niet. Wel heeft deze hulst liever geen heel natte of heel droge grond, dus geef hem zo nu en dan water, maar zorg er ook voor dat hij niet té natte voeten krijgt.

Je hulst snoeien

Het is niet per se nodig om de hulst te snoeien, maar je kunt er wel voor kiezen om te snoeien om hem klein te houden. Wil je je hulst snoeien? Dan kun je dat het best in het begin van het voorjaar doen, rond maart. Eerder is niet slim: de takken kunnen bij winterse temperaturen namelijk invriezen.

De hulst ‘Blue Maid’ is de heester van de maand november en is verkrijgbaar bij onze verkooppunten.