7 mrt - 2021
Categories:

Heester van de maand: Fuji-kers ‘Kojou No Mai’

Bij iedere tijd van het jaar passen andere planten. Daarom staat er bij Just Terrace iedere maand één heester in de spotlights. De heester van de maand maart is de Fuji-kers ‘Kojou No Mai’.

De officiële naam van de Fuji-kers is prunus incisa. De prunus is er in vele soorten en maten. Bij Just Terrace hebben we meer dan 10 typen prunus in ons assortiment. De Fuji-kers ‘Kojou No Mai’ is er daar dus één van. Deze soort prunus kun je tijdens de bloeitijd herkennen aan zijn vrolijke, witroze bloemen met een rood centrum, die groeien uit donkerrode knoppen.

De Fuji-kers bloeit in het voorjaar. In de zomer zorgt deze heester met zijn groene blad voor een frisse tint in je tuin. In de herfst kleuren de bladeren fel oranjerood en in de winter verliest de Fuji-kers zijn blad. Wel is hij prima winterhard en kan hij dus aardig wat vorst verdragen zonder dat dat gevolgen heeft voor de bloei in het voorjaar.

Japanse voorjaarssferen

Met de Fuji-kers breng je het voorjaar letterlijk naar je tuin. In Japan staan prunussen namelijk symbool voor de lente. Tijdens de bloeitijd worden er ieder jaar voorjaarsfeesten georganiseerd, om te vieren dat de winter voorbij is en de lente is aangebroken. De bloesempracht van verschillende soorten prunussen is dan in alle Japanse tuinen te bewonderen.

Ook in Nederland vind je een aantal Japanse tuinen, waar je de Fuji-kers sfeervol zult zien bloeien in het vroege voorjaar. Breng je die Japanse voorjaarssferen liever naar je eigen tuin of terras? Een Fuji-kers op stam is daar uitermate geschikt voor, ook als je tuin wat kleiner van stuk is!

Verzorging van je Fuji-kers

De Fuji-kers is vrij eenvoudig in onderhoud. Hij staat het liefst in de volle zon en heeft verder maar weinig verzorging nodig. Wat grondsoort betreft heeft deze prunus geen strikte voorkeur.

Na de bloei kun je ervoor kiezen om de Fuji-kers te snoeien, zodat hij compact en mooi en model blijft. Binnen de kortste keren groeien er dan nieuwe uitlopers, die in het nieuwe jaar weer zorgen voor een rijkelijke bloei.

De Fuji-kers is de heester van de maand maart en is verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Die zijn momenteel helaas gesloten, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Ook kun je bij een aantal tuincentra op afspraak gaan shoppen. Zo kun je je favoriete heester alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!