7 apr - 2021
Categories:

Heester van de maand: dwergsering ‘Pink Perfume’

Bij iedere tijd van het jaar passen andere planten. Daarom staat er bij Just Terrace iedere maand één heester in de spotlights. De heester van de maand april is de dwergsering ‘Pink Perfume’.

Seringen (Syringa) zijn er in vele soorten en maten. Eén daarvan is de dwergsering ‘Pink Perfume’. Deze kleine sering is dé eyecatcher in jouw tuin of op je terras. Net als andere seringen zit de sierwaarde van deze soort in de kleine, vrolijke bloemetjes, die dicht op elkaar zitten in een pluim. En de naam ‘Pink Perfume’ draagt deze sering ook niet voor niets, want de prachtige, roze bloemen geuren als een heerlijk voorjaarsparfum!

Bloemen van voorjaar tot najaar

Seringen staan bekend om hun lange bloeitijd, en ondanks het feit dat die nog niet begonnen is, is de dwergsering ‘Pink Perfume’ ideaal om in deze tijd van het jaar aan te schaffen. Hij is goed winterhard en is dus bestand tegen de lage temperaturen die soms nog voorkomen in april. Als je hem deze maand koopt, zorg je er bovendien voor dat je hem nét voor de bloei in huis hebt, waardoor je er de rest van het voorjaar, de zomer en zelfs een deel van het najaar van kunt genieten. De bloei van deze sering start namelijk al in mei, en met een beetje geluk en de juiste aanpak behoudt hij zijn kenmerkende, roze bloemen tot in oktober.

Verzorging van je dwergsering ‘Pink Perfume’

Overweeg je deze heester aan te schaffen, dan zijn er een aantal tips waarmee je zo lang mogelijk van de plant kunt genieten. Zorg ten eerste voor een zonnige (of in ieder geval halfzonnige) standplaats uit de wind. De dwergsering ‘Pink Perfume’ houdt namelijk van genoeg licht en warmte. Op de juiste standplaats zal hij nóg uitbundiger en voller bloeien. Zorg verder voor een vochtige ondergrond. Zeker in een droge zomer stelt deze soort wat extra water op prijs.

Als deze dwergsering in het najaar uitgebloeid is, kun je ervoor kiezen om hem direct te snoeien, hoewel dit zeker in het eerste jaar vaak niet per se nodig is. Wel houd je de heester door te snoeien mooi in model. Knip de bloemtrossen weg tot het eerste zijtakje en geniet volgend jaar weer van de prachtige ‘Pink Perfume’-bloemen.

De dwergsering ‘Pink Perfume is de heester van de maand april en is verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Helaas kun je daar momenteel vaak niet zomaar gaan winkelen, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Ook kun je bij een aantal tuincentra op afspraak gaan shoppen. Zo kun je je favoriete heester op stam gelukkig alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!