12 feb - 2021
Categories:

Heester van de maand: Chinees klokje ‘Nimbus’

Bij iedere tijd van het jaar passen andere planten. Daarom staat er bij Just Terrace iedere maand één heester in de spotlights. De heester van de maand februari is het Chinees klokje ‘Nimbus’.

Het Chinees klokje heet ook wel de Forsythia Intermedia en is met zijn prachtige bloemen een opvallende verschijning. De bloemen zijn felgeel van kleur en klokvormig. Die vorm is waar deze plant zijn naam aan dankt. De bloemen beginnen in februari massaal te bloeien en daarmee is het Chinees klokje een van de vroegste bloeiers in Nederland. Met deze heester breng je dus al goed op tijd kleur naar je tuin, terras of balkon!

Rond mei, opvallend genoeg pas na de bloei, krijgt het Chinees klokje ook blad en hoewel de plant dat blad in het late najaar verliest, is hij goed bestand tegen lage temperaturen. Daardoor heb je bijna het hele jaar plezier van deze heester!

Leven in de brouwerij

Behalve kleur, kun je met het Chinees klokje ook wat leven in de brouwerij brengen in februari. In de winter heb je misschien wel wat vogels in je tuin gehad, maar insecten zie je tijdens de koude dagen vaak maar weinig. Het Chinees klokje is een paradijs voor vroege vlinders en bijen. Voor hen zijn de bloemen van deze plant namelijk een van de schaarse voedingsplekken in deze tijd van het jaar.

Verzorging van je Chinees klokje

Het Chinees klokje heeft niet heel veel onderhoud nodig, maar heeft qua standplaats enkele wensen. Hij staat graag in de volle zon of in de lichte schaduw. Zorg daarnaast voor vochtige, maar goed doorlatende grond voor het mooiste resultaat.

Waarschijnlijk is het niet direct nodig om deze heester te snoeien. Wil je hem na verloop van tijd toch wat indammen? Om hem compact te houden kun je hem het best direct nadat hij is uitgebloeid terugsnoeien. Dan geniet je het jaar daarna alweer vroeg van de prachtige, gele bloemetjes.

Het Chinees klokje is de heester van de maand februari en is verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Die zijn momenteel helaas gesloten, maar wist je dat veel tuincentra ook bezorgen? Zo kun je je favoriete heester alsnog bij je thuis krijgen tijdens deze lockdown!