12 mei - 2021
Categories:

Heester van de maand: Amerikaanse sering

Bij iedere tijd van het jaar passen andere planten. Daarom staat er bij Just Terrace iedere maand één heester in de spotlights. De heester van de maand mei is de Amerikaanse sering.

De Amerikaanse sering (Ceanothus) is een groenblijvende, langbloeiende heester. Hij heeft vaak tot diep in het najaar bloem, maar de hoofdbloei is bij de meeste soorten in mei en juni. De prachtige blauw-paarse bloemen fleuren in deze tijd van het jaar iedere tuin op en ruiken heerlijk. Ze bloeien in kenmerkende, vrolijke trosjes, waar van er lekker veel aan één heester komen. Zo zorgt één Amerikaanse sering op stam al meteen voor heel veel kleur en geur in je tuin. En dat niet alleen, met deze plant trek je ook volop bijen en vlinders aan. Zo zorgt deze heester dus ook voor extra leven in je tuin.

De Amerikaanse sering is niet alleen mooi tijdens de bloei, ook buiten de bloei heeft hij sierwaarde. Hij blijft namelijk het hele jaar groen en heeft leuk, sierlijk blad. Zo zorgt hij op ieder moment in het jaar voor een frisse tint in je tuin, op je terras of op je balkon. Zelfs in de winter kun je genieten van de Amerikaanse sering, want hij kan best wat vorst hebben. De zachte, Nederlandse winters zijn over het algemeen geen probleem, waardoor je het hele jaar plezier kunt hebben van deze heester.

Verzorging van je Amerikaanse sering

Net als onze andere heesters, is de Amerikaanse sering vrij onderhoudsvriendelijk. Wel is hij tamelijk kieskeurig qua standplaats. Deze heester heeft voldoende zon en warmte nodig voor het mooiste bloeiresultaat. Hij staat dan ook het liefst in de zon of op een halfschaduw-plaats. Daarnaast houdt de Amerikaanse sering niet van wind, dus zorg voor een windvrij plekje in je tuin, op je terras of op je balkon.

Om de Amerikaanse sering op stam mooi rond te houden, kun je ervoor kiezen om hem jaarlijks te snoeien. Het beste moment voor het snoeien is direct na de bloei. Knip hem dan netjes in model met een handheggenschaar of snoeischaar en volgend seizoen geniet je weer volop van de bloemen van deze uitbundige bloeier.

De Amerikaanse sering is de heester van de maand mei en is verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Ben je benieuwd welke planten we nog meer in ons assortiment hebben? Doe dan wat inspiratie op op onze seizoenenpagina.