Categories:

Het is voorjaar! Welke trends zien we?

Het is eindelijk voorjaar, maar we worden nog regelmatig getrakteerd op een winterse bui. Het is kil en kaal in de tuin en de schuur staat vol met onze waardevolle tuinmeubelen. Gelukkig kunnen we ons al een klein beetje voorbereiden op het komende tuinseizoen en ons laten inspireren door de nieuwste trends voor in de tuin.

‘Voor 2018 zijn er 3 hoofd tuintrends te weten; Punk Rebooted, Romance 3.0 en tuintrend Re-Assemble.’

Begin van het jaar worden altijd de nieuwste tuintrends gepresenteerd. Superleuk eigenlijk want zo kunnen we ons alvast een beetje verheugen op al het moois dat komen gaat.

In de tuintrend Punk Rebooted speelt groen de hoofdrol
In de tuin vertaalt deze trend zich in ruwe, bijna onontgonnen stukjes land waar prachtige natuur onverwacht de aandacht opeist. Borders worden doorsneden door andere materialen. Er ontstaat een ruwe, rommelige maar ontspannen buitenruimte waarin ondanks alles de natuur lijkt te winnen.

Romance 3.0
In de tuin zien we een luxe buitenruimte met willekeurige, vol bloeiende borders, glooiende vormen en zachte, comfortabele of rijk gedecoreerde meubelen. Voor bestrating gebruiken we luxe materialen zoals marmer. De vormen zijn vol en krachtig alsof alles een beetje is opgeblazen. Goud en koper spelen nog steeds een belangrijke rol.

Kleuren
De gebruikte kleuren zijn divers en rijk, zowel pasteltinten als intensieve donkere tinten. Paars maakt een comeback in het interieur. In de tuin bepalen bloeiende borders de kleuren.

Kleuren stijltrend Romance 3.0 outdoor

 

Laat je fantasie de vrije loop in tuintrend Re-Assemble!
Alles kan en mag! Combineer verschillende stijlen zonder er al teveel over na te denken. Speel met materialen en de indeling van de vlakken in de tuin. Wees niet bang om alles willekeurig met elkaar te combineren. Het geeft je tuin een flexibel karakter en hij lijkt nooit af, waardoor het gemakkelijk is om zomaar eens een stukje tuin te vervangen voor een hele andere sfeer wanneer jij daar zin in hebt!

Het is voorjaar! Zorg voor mooie terrasplanten!
Verder is het leuk om te weten dat het voorjaar nu is begonnen en het tijd is om de terrasplant ‘Ceanothus’ te laten verschijnen in je tuin. Deze hoort echt thuis in het voorjaar in een mooie pot op je terras. Deze plant bloeit rijk met opvallend blauwe bloemen in de periode mei t/m juli. Ook al laat het lekkere weer nog even op zich wachten, zorg dat jouw tuin of terras met deze trends en tips er dit voorjaar prachtig bij ligt!