13 dec - 2020
Categories:

Inspiratie voor je kersttuin!

De kerstboom staat, de eerste lampjes hangen en door de speakers van de radio klinkt non-stop kerstmuziek. Het moge duidelijk zijn: it’s the most wonderful time of the year! Om ook je tuin, balkon of terras in de kerstsferen te brengen, hebben we bij Just Terrace wat originele inspiratie voor je kersttuin op een rijtje gezet. En daarbij heb je écht niet per se een traditionele dennenboom nodig… Een heester volstaat ook!

Lampjes, lampjes en nog eens lampjes

Licht is een van de belangrijkste elementen van kerstmis. Licht van de kaarsjes bij het kerstdiner, licht van de lampjes in de kerstboom en licht van feestelijke sfeerverlichting in winkelstraten en op pleinen. Gelukkig zijn er ook voor je tuin héél veel opties met lampjes en verlichting.

Zo kun je je planten of de kronen van je heesters versieren met lampjes. Een glansmispel ziet er bijvoorbeeld heel gaaf uit als hij door kerstlampjes wordt verlicht. Hang je de lampjes liever niet in de plant? Dan kun je ze ook om de stam wikkelen voor een feestelijk effect!

Kerstballen: alleen in de kerstboom?

Kerstballen worden vaak in één adem genoemd met de traditionele dennenboom, die je wellicht in je huiskamer hebt staan. Maar ook andere, kleinere bomen en planten kunnen worden opgefleurd met mooie, glimmende kerstballen. Sterker nog, je hebt dadelijk niet eens meer een dennenboom nodig!

Een treurwilgje op stam ziet er bijvoorbeeld opeens een stuk minder treurig uit met wat versiering. De kerstballen zet je gemakkelijk vast aan de takken met een stukje ijzerdraad. Dat is niet alleen super sfeervol en origineel, maar het neemt ook nog eens lekker weinig ruimte in beslag. Zo heb je meer dan genoeg plaats voor nóg meer kerstversiering!

Kerst in je plantenpot

Niet alleen de plant zelf kun je gemakkelijk in de kerstsferen brengen, ook de pot of mand waarin je plant of heester staat, is op allerlei manieren eenvoudig kerst-klaar te maken.

Met wat mos en dennenappels in de plantenpot, straalt je plant bijvoorbeeld opeens aan alle kanten kerstmis uit! Of hang de kerstballen en andere kerstboomversieringen niet in de kroon van de heester, maar leg ze in de pot. Of versier de pot met verlichting, door een lampjessnoer in de pot te leggen of om de pot te wikkelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en sfeer is gegarandeerd!

Een hulst voor kerstmis

De makkelijkste manier om je tuin in kerstsferen te brengen, is natuurlijk het aanschaffen van een hulst ‘Blue Maid’. Deze populaire hulst staat met zijn glanzende, stekelige blad en rode besjes symbool voor de kerstdagen. Daarmee brengt deze heester eigenhandig de jingle bells die je zoekt naar je tuin, terras of balkon. Ook naast de voordeur is de hulst een graag geziene heester, die je gasten sfeervol verwelkomt.

It’s beginning to look a lot like Christmas bij Just Terrace… Maak jij je tuin ook klaar voor kerst met onze heesters? Ze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Bekijk ook zeker ons winterassortiment voor nog wat extra inspiratie!